//Forever Imperfect
beloved ibu..

20 Apr 2014 @ Sunday, April 20, 2014 | 0 Comment [s]

Saturday, April 20 [ 12.24 a.m ]

...typing

Ibu, five days more genap you left us for 3 months.
Sekejap je masa berlalu.
macam tak percaya pun ada.
every night, i will always crying crying and crying.
coz i miss you much.
every night along teringat all the memories you did with me.
from I was born till now.

Ahhh ! sometimes along macam tak boleh terima hakikat.
Seriously! but then i thought , dosa kalau lama lama macam ni.
Astaghfirullah.

hmmm along sebenarnya banyak benda nak cerita kat ibu.
pasal perempuan, pasal sekolah, pasal activity along. Everything! from A to Z.
tapi macam mana ibu?
macam mana along nak cerita? 
ibu dah takda?

ada je cikgu kat sekolah cakap,
"kalau ada masalah, ceritalah kat cikgu."
tapi mana boleh, benda ni macam sulit. 
yang boleh tau ibu dengan along je.
ayah pun tak boleh tau.
no one will understand every point that I'll story to you.

ibu dah lama tak datang dalam mimpi along?
hmm kan ada orang cakap, 
"hah mimpi la tu sbb tidur tak basuh kaki kan"
so then, last two nights along rasa.. 
sengaja lah tak basuh kaki.
jap lagi! lain yang along dapat mimpi.
Astaghfirullah..
along harap mimpi tu mainan je. ye mainan!!

Ibu, sejak ibu takda, banyak benda along pendam. 
along simpan rapi rapi.
tapi ibu, sakit laaaa lama lama simpan.
tapi ibu, kalau cerita pun nak cerita kat sape bu?
haihh, pening lah gini.
Bila laa boleh jumpa ibu kan?
wait me in the Paradise mom.. yeaaa wait for us -- our family.

Oh yea ibu, lupa pulak nak cakap.
Along dah start training netball J ! yey hehe.
got new position lagi buuuuu.. defender.  haha tapi tak jadi lah kot? eh koleng haha.
entah laa, ill try my best. it is all for you mom -- and for our family.

I want your brain ibu.
Fikiran yang selalu --
fikir tentang orang sekeliling sampai diri sendiri sakit pun tak sedar.
Asalkan mereka gembira.

I want your eyes ibu.
Mata yang selalu pandang kindness of someone.
..kalau ada yang salah tu buat tak nampak je.

I want your ears ibu.
Telinga yang selalu dengar perkara baik.
telinga seorang pendengar terbaik kepada org lain.
telinga yg buat orang lain suka dengan diri kita.

I want your mouth ibu.
Mulut yang selalu memberi nasihat.
tak kira siapa mereka --
anak, jiran, kawan, atau siapa-siapa sahaja.

I want your hands ibu.
Tangan yg selalu memberi tetapi tak selalu menerima.
tangan yang selalu bersedekah tak kira sedang susah atau senang.
tangan yang membantu org sekeliling.
tangan  yang buat orang suka pada kita.

I want everything from you mom!

you're my idol.
my role model,
my strength,
my princess,
my radio,
my bank,
my caunselor,
my E V E R Y T H I N G !

Al-Fatihah.



Older Post | Newer Post
storyteller.


Entry Ashot Memory Link



Follow me !


The Credits!

Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Full Edited : asyaa

Best View at GOOGLE CHROME!